DEN ALLER VIKTIGSTE ENDRINGEN LÅ I MEG SELV

I går var en sånn dag. En dag for å skrive dagbok, ikke blogg. En sånn dag der alt går galt. En sånn dag der de negative tankene tar fullstendig over. Sånn de fleste dagene mine så ut sist jeg blogget. De dagene jeg nå jobber med å bekjempe. 

Alle har vi de, disse dagene der alt er bare dritt. Disse dagene hvor vi bare vil bli i sengen, trekke dynen over hodet og bare sove. Disse dagene hvor vi er fullstendig tiltaksløse og bare vil sløve på sofaen under pleddet, med en serie rullende på netflix. Og før gjorde jeg det. Sov vekk halve dagen, for å unnslippe tankene. Tilbragte resten av dagen, og halve natten, på sofaen med serie på netflix. Men så innså jeg at jeg hadde et valg. Jeg kunne la mørket omringe meg og spise meg opp eller jeg kunne ta noen grep og bekjempe det. Fylle vektskålen med mer positivitet enn negativitet. 

Men for å få det til måtte jeg gjøre en innsats. Endring måtte til. Og den aller viktigste endringen lå i meg selv og hvordan jeg så på meg selv. Hvordan jeg aktivt brukte tankene mine. Hvordan jeg brukte tiden min. Det krevde tid, det krevde planlegging og det krevde handling men jeg er kommet langt nå! Og dager som den jeg hadde i går er ikke lenger noe annet enn en dårlig dag. En av få. 

I det jeg innså at vi mennesker bærer rundt på enorme ressurser i oss selv til å gjøre noe med egen livskvalitet og humør så endret alt seg. Yoga og mindfullness var veien å gå for meg. Og foreløpig har jeg bare stått i døråpningen og tittet inn på alt det positive dette gir av ringvirkninger for både kropp og sinn men jeg skal absolutt utforske og lære mer om både yoga og mindfullness. Det krever bare litt tålmodighet og sparing for min del. For det koster å delta på kurs, men er det en ting du absolutt kan forbedre med mindfullness så er det nettopp tålmodighet.

En annen viktig ressurs jeg har oppdaget på nytt og endelig funnet glede av å benytte meg av igjen er naturen. Det å komme seg ut gjør underverker for et negativt tankespinn. Spesielt hvis man kan komme seg ut i naturen. Jeg er så glad for at jeg har funnet tilbake til gleden med å komme meg ut. 

Det handler ikke om lange turer, tunge turer, at det skal være en treningsøkt elle noen ting sånt, det handler om å finne tilbake til seg selv ved å nyte alt det vakre naturen har by på. Å lytte til stillheten du så tydelig kan føle selv om du samtidig hører bruset fra en elv. Musikken i fuglesangen. Roen som fyller deg på en måte du ikke opplever andre steder enn ute i naturen. For meg er det den beste formen for meditasjon. Og foreløpig den enste som funker for meg. Jeg klarer ikke å finne roen til å bare være noe annet sted. Og hvis det er noe jeg ønsker å bli veldig mye bedre på så er det nettopp det å bare være. Å være tilstede i hvert eneste øyeblikk av livet og bare være i det øyeblikket. For alt jeg gjorde i går får jeg ikke ugjort enn hvor mye tid jeg kaster vekk på å gruble over det og alt jeg må få gjort i morgen blir ikke gjort av at jeg sitter og stresser med det i dag. Jeg vil legge alle sånne tanker bort og bare være til stede i alle livets øyeblikk. Og for å finne roen til det så må jeg ut. Ut å nyte Moder jord.

Klem Cissi

 

#natur #utinaturen #yoga #mindfullness

4 kommentarer

Julie Korsnes

21.04.2017 kl.19:45

Veldig fint innlegg <3

cissilife

21.04.2017 kl.19:52

Julie Korsnes: tusen takk :-)

Hanne

21.04.2017 kl.20:55

Det var fint skrevet :) Det er viktig å være i nuet og se de små tingene. Samle små minner.

Ha en fortsatt fin kveld.

cissilife

21.04.2017 kl.20:59

Hanne: tusen takk for det :-) ja jeg tenker i hvertfall at for meg har det stor betydning.

Ønsker deg en fin kveld videre og god helg

Skriv en ny kommentar

cissilife

cissilife

39, Bergen

Kategorier

Arkiv

hits