Jeg er litt sånn at fordi jeg er livredd for kvalme og oppkast så blir jeg kjempe kvalm hvis jeg snakker med noen på telefonen og de forteller at det går omgangssyke i barnehagen eller at de har fått omgangssyke i hus, eller når avisene av en eller annen sløkket grunn må informere oss om at nå går det omgangssyke. Jeg er kvalm i dagevis, fordi jeg er livredd for å bli nettopp kvalm.

I det siste har jeg lest om flere som har tatt samme operasjon som meg som har måttet operere på nytt både en og to ganger fordi operasjonen har “gått opp igjen.” Så nå er jeg livredd for at det skal skje med meg også og har plutselig noen vage symptomer på at det kan ha skjedd allerede.

Jeg har kjent tendens til halsbrann et par ganger den siste måneden eller så. Om det er et tegn på at operasjonen er reversert vet jeg ikke, men i mitt hode har det blitt det.

Hvis jeg svelger for mye mat på en gang kjenner jeg igjen følelsen av at maten stopper opp i spiserøret, men den setter seg ikke fast (enda). Nå kan jo det også være en konsekvens av operasjonen, og nå som jeg har lagt på meg ti kilo er jeg vel kanskje blitt så grådig at jeg sluker for mye mat i ett jafs.

Om operasjonen gradvis har slaknet  og gått opp eller om det i et plutselig øyeblikk bare skjedde for disse folkene aner jeg ikke og akkurat her tror jeg det er like greit at jeg ikke vet. For nå ser jeg for meg at jeg plutselig en dag spyr opp netting (som har blitt brukt som ventil i mangel på en fungerende lukkemuskel) og at alt mageinnhold bare kommer rennende opp og ut. Jeg får fullstendig angst av å tenke på det. Både fordi at den tanken i seg selv er latterlig skremmende, men også fordi at jeg aldri noensinne vil gjennomføre denne operasjonen en gang til. Ikke fordi jeg angrer, men fordi jeg nå vet hva jeg har i vente den første tiden etter operasjonen så er jeg livredd for å måtte gjennom det en gang til.

Og det hjelper lite at jeg ikke kan trene disse dagene når jeg sliter med sånne tanker. Den beste terapien for min angst er uten tvil trening. Men det må jeg fint vente noen dager til med.

Jeg hadde et uhell på trening forrige torsdag og klarte å ryke en muskel i låret og endte opp med et bitte lite blåmerke som du ser. Det gjorde, og gjør fortsatt ganske så vondt så enn så lenge blir det ikke noe trening.

Det blir et par tre uker på krykker, men det kan jeg bare si, at det blir ikke et par tre uker uten trening. Det er helt uaktuelt! Jeg bryr meg ikke om hva folk tenker, jeg kommer til å gå på trening med krykker. Det er mange apparater jeg kan bruke uten å belaste beina i det hele tatt og det akter jeg å gjøre! Jeg holder på å gå ut av mitt gode skinn uten den treningen og jeg skal tilbake så fort som mulig.

Nå håper jeg bare ikke dette er en indikasjon på hvordan dette året skal bli. Med min flaks så kan det nemlig være at det er akkurat det det er. Hvordan har ditt 2023 startet?

 

-Cecilie

Jeg må jo nesten starte med å si godt nyttår!

Hadde du en fin feiring i går? Det hadde jeg! Vi var som vanlig på middag hos et vennepar og tradisjon tro ble det servert kalkun. Maten var nydelig, drikken var god og selskapet var fantastisk. Kan man be om mer? Jeg må si meg strålende fornøyd i hvert fall. Men det aller beste med gårsdagen var at det var så lite fyrverkeri. Jeg er så glad på alle de stakkars dyrene som blir veta skremt hver nyttårsaften sine vegne! Glad for at det var så lite fyrverkeri mener jeg. Aller helst skulle jeg sett at det ikke var fyrverkeri i det hele tatt. At vi tok litt mer hensyn til dyrene rundt oss.

Vi har en av de selv. Av våre to hunder er det en som ikke bryr seg nevneverdig om fyrverkeriet og så har vi en som stresser noe voldsomt på grunn av det. I går var heldigvis en litt roligere nyttårsaften for han.

Dagen i dag, dag en i det nye året, har foreløpig gått som planlagt. Jeg har vært ute og fotografert litt, gått tur og nå skal jeg straks på trening. Litt husarbeid har jeg og fått unna innimellom så jeg må si meg fornøyd med innsatsen på årets første dag. Eller, jeg skal si meg fornøyd når jeg kommer hjem fra trening litt senere i kveld. For planen min for i år er å komme meg ut av denne fordømte godstolen og bort fra tv skjermen. Jeg vet at jeg har sagt det en million ganger, men jeg sitter alt for mye i ro og glor på tv og det gir meg absolutt ingenting. Jeg vil heller fylle året med dager som i dag. Dager der jeg er opptatt med å gjøre ting og derfor ikke har tid til å sette meg ned og blogge før kl 18.30 og slett ikke har tid til å se på tv før enda senere på kvelden. Jeg vil bruke dette året på å leve, rett og slett!

Og et sted jeg virkelig føler at jeg lever er på trening så nå skal jeg hoppe i treningstøyet og ta fatt på årets første økt.

 

-Cecilie