Hvor mange ganger har du bestemt deg for å endre livsstil, bare for å falle tilbake i gamle vaner?

Har du tenkt at det ikke er vits å prøve flere ganger for du klarer det ikke likevel?

Har du mistet deg i selv i forsøkene på å klare det?

Har du gitt deg selv opp?

 

Hvis du kjenner deg igjen i et eller flere av disse spørsmålene så sitter du antagelig fast i en håpløshet, der ønsket om å endre deg er tilstede men gjennomføringsevnen mangler. Det betyr ikke at du er håpløs eller at ønsket om en bedre og sunnere livsstil er håpløst for deg. Men jeg vet veldig godt at det er nettopp sånn det føles, jeg satt fast der i over 20 år selv.

Jeg tenker at det handler om at du trenger noen verktøy for å gjøre en endring som passer for akkurat deg. Det spiler ingen rolle hva du leser og “lærer” på Instagram hvis det ikke passer for deg eller ikke passer inn i din hverdag.

Er du klar for å gi det et siste forsøk? Vil du gjøre det sammen med en som har lagt ut på den samme reisen, som ikke har den faglige bakgrunnen til å hjelpe deg men som har erfaring og står i det samme følelsesmessige kaoset som deg? For det er et kaos av følelser involvert i det å endre livsstil, hvis noen prøver å overbevise deg om noe annet så vil jeg påstå at de lyger til deg! Men hvis du klarer å stå i det kaoset, hvis du klarer å akseptere følelsene for akkurat det de er, nemlig en følelse, så er du kommet langt. Men før du kommer dit er det en viktig ting du må gjøre før du i det hele tatt tar fatt på denne endringen din.

PLANLEGGING! Du må planlegge hva du skal endre og hvordan.

Du må se for deg veien videre, hvor du vil og hvordan du skal komme dit. Og i den planen er det flere ting som er viktig å ta hensyn til. Men før du i det hele tatt kan legge en plan er det en del punkter jeg mener er ekstremt viktig at du er klar over og noterer deg bak øret. Faktisk er dette så viktig, både når det gjelder hva du må ta hensyn til i planen din og hva du må tenke over og bli deg bevisst før du begynner å planlegge at det må få sin egen plass i et eget innlegg. Trolig flere innlegg faktisk. Så heller enn å gape over for mye nok en gang, prøv å være tålmodig og begynn med å sette deg ned og tenke over hvorfor du vil endre livsstil. Hva er det som er så viktig for deg at du vil endre måten du lever på i dag og hvorfor er det så viktig for deg? Og jeg vil ikke at du bare skal tenke det, jeg vil at du skal skrive det ned et sted. La oss begynne der så kommer jeg tilbake med mer etter hvert.

Det blir nok ikke blogging hver dag i nærmeste fremtid, men tro ikke at jeg har gitt opp igjen. Dette med livsstilsendring er noe som har blitt nærmest en hjertesak for meg og jeg brenner bare mer og mer for det så selv om jeg kanskje ikke når ut til noen så vil jeg likevel dele av min erfaring og den kunnskapen jeg tilegner meg, så ligger det her hvis noen plutselig skulle nå kunne få nytte av det.

 

Klem Cissi

 

 

Endelig er vi så godt som i mål med oppussingen og jeg kan senke skuldrene og begynne å fokusere på blogg og livsstilsendring igjen. For jeg har sporet litt av nå under oppussingen, jeg innrømmer det, men heldigvis er det aldri for sent å snu. Så nå skal jeg ha fult fokus igjen og jeg vil dele det med deg. For jeg vet at det er mange der ute som har lyst til å komme i gang med trening eller å spise sunnere, ofte de to kombinert, men som mangler kunnskapen og derfor syns det er vanskelig å komme i gang. Og det å tilegne seg kunnskap er ikke like lett for alle.

Det er sikkert mange av dere som har vært med på en haug med gratis webinarer om trening og kosthold, livsstil og dietter og jeg vet ikke hva, bare for å innse mot slutten av webinaret at det egentlig bare er en teaser for å få deg til å kjøpe et nettkurs eller et medlemskap i en medlemsportal. Alt du sitter igjen med er egentlig en lang stikkordliste om alt du burde lære mer om for å lykkes, men som du da må betale en betydelig sum for å få lære. Og det provoserer meg litt at all den viktige kunnskapen er gjemt bak betalingsmurer når sannheten er at det ofte er de som stiller i de lavere klassene økonomisk som har mest bruk for kunnskapen. For den sure sannheten er at det er mye mer budsjett vennlig å leve usunt enn sunt her i dette landet.

Eller er det egentlig det? Kan man, med litt kunnskap, ha råd til å leve sunnere selv på et lavt budsjett? Absolutt! Jeg er en av de som stiller i den lavere klassen selv. Tro ikke et øyeblikk at jeg blir rik på min uføretrygd. Men jeg suger til meg kunnskap og på den måten blir jeg etter hvert trygg nok til å stole på egne avgjørelser når det kommer til kosthold og hvordan jeg best kan sette sammen MITT kosthold for MIN kropp på en måte jeg har råd til. Og selv om jeg har null faglig kompetanse når det kommer til trening og kosthold så vil jeg likevel dele kunnskapen min med deg. Helt gratis selvfølgelig, her på bloggen.

Jeg er så heldig at jeg elsker å studere. Det være seg selvstudier, nettstudier eller tradisjonelle studier. Nå for tiden blir det mest selvstudier, men jeg lærer like mye av det og jeg lærer enda mer av å gjøre kunnskapen jeg tilegner meg om til praksis og det er den biten jeg vil lære deg. Hvordan legge om til en sunnere livsstil i praksis? Det er i hovedsak det det kommer til å handle om på bloggen i tiden fremover og jeg håper du vil følge meg og ta del i den reisen jeg har lagt ut på. Sammen kan vi flytte fjell!

 

Klem Cissi